Lijst van therapeuten

Drente

Suzan Hordijk  

Na ruim 10 jaar als regulier dierenarts gewerkt te hebben, ben ik in 2003 ben ik gestart met praktijk “De Kapschuur” in Gees (Dr), een praktijk voor homeopathie en bioresonantietherapie voor dieren. 

De nadruk in de behandeling ligt steeds meer op het zoeken naar een gezonde balans van het dier in relatie tot de eigenaar, andere dieren, de woonplek en leefomgeving. Inmiddels behandel ik zowel dieren als mensen.

Na het afronden van de opleiding Pansori Living Sound, passen de klanken als vanzelf in mijn consulten bij mens en dier.  Als enthousiast zanger is dit voor mij een mooie natuurlijke aanvulling op de bioresonantietherapie. Ook de dieren reageren heel duidelijk op de klanken.

De Natuur speelt een belangrijke rol in mijn leven en in mijn werk. Het zingen in verbinding met  alle natuurlijke energievelden om mij heen, geeft mij een nieuwe manier om de gezondheid van dier en mens te versterken.

www.dekapschuur.nl
@:
info@dekapschuur.nl
T: 0524-523439

Noord-Holland

Renée Begeer  

De klankhelingen van Renée Begeer  hebben een diepgaande uitwerking op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Ze geven diepe rust en ontspanning, waarbij het brein meer wordt geïntegreerd   en intuïtie en bewustzijn zich uitbreiden.

Ze gaat in op de thema’s als de ziekte van Menière, niet aangeboren hersenletsel ( NAH ) en gehoorverlies, stress en emotionele thema’s van heel diverse aard,  zoals: angst om zich te uiten, gebrek aan zelfvertrouwen, rouwverwerking en ( andere ) onverwerkte trauma’s.

Renée combineert VortexHealing, Aurareading, Journeytherapie en Massage met de  Klankmethode van Pansori Living Sound.

www.reneebegeer.nl
@:
reneebegeer@quicknet.nl
T: 06–51600767
Wieke Ubels  

Wieke Ubels heeft ruime ervaring in het klinken voor clienten met kanker, burn-out, niet-aangeboren hersenletsel, emotionele klachten. Sinds kort onderzoekt zij wat klank kan bieden aan zwaar zieke patienten, bv Huntingdon patienten. Naast individuele sessies verzorgt zij ook workshops en cursussen voor mensen die belangstelling hebben voor Pansori zingen. Een van haar specialiteiten is het op afstand zingen voor clienten; op een vaste tijd zingt zij op afspraak voor degenen die niet in staat zijn zelf naar haar toe te komen. Naast klanktherapeut is Wieke is ook zangeres, dirigent en zangpedagoge, en werkt in Haarlem en Leiden

www.wiekeubels.nl
@: wieke.ubels@gmail.com

Zuid-Holland

Alma van der Wijngaard  

Alma van der Wijngaard combineert Rebalancing lichaamswerk met het Pansori zingen. Zij werkt op breed terrein: kinderen met emotionele en/of lichamelijke problemen; volwassenen en ouderen met chronische pijnen en hardnekkige psychische en/of lichamelijke klachten. Haar ervaring is dat de stem heel diep doordringt en ook een prachtige aanvulling en verdieping is op het lichaamswerk. De ontmoeting met de kracht van klank heeft voor haar een nieuwe wereld geopend; die wil zij graag met iedereen delen.
Zij werkt in Leiden.

www.intouch-leiden.nl
@: info@intouch-leiden.nl

Utrecht

Gaby Buiskool  

Gaby Buiskool beoefent sinds januari 2000 verschillende vormen van energetisch werk: onder andere CranioSacraal therapie, Healing Arts therapie, reading, diverse vormen van healing en reflexologie. Pansori Living Sound klanktherapie en het werk met de stemvorken (fonoforese) vormen een prachtige aanvulling op hetgeen ze reeds in huis heeft.

Gaby werkt zowel met mensen als met dieren en heet u welkom in haar praktijk in het Groene Hart te Linschoten (tussen Gouda en Utrecht).

www.healingvoormensendier.nl
@: gaby@healingvoormensendier.nl T: 0348-41 9846
Anke Reinouts van Haga  

Anke Reinouts van Haga heeft ervaring met uiteenlopende klachten: depressie, burn-out, NAH(niet aangeboren hersenletsel), rugklachten en verschillende emotionele problemen.

Naast haar praktijk in Maarn voor Pansori klanktherapie is ze al vele jaren werkzaam als muziektherapeute op de mytylschool in Utrecht. Daardoor heeft ze een ruime ervaring in het werken met kinderen met (ernstige) motorische- en verstandelijke beperkingen.

@: anke.reinoutsvanhaga@gmail.com  T: 0343-44 3148
Ada Klück  

Ada Klück zingt voor mensen met klachten van verschillende aard. Zij heeft de ervaring dat de hoogfrequente klanken het zelfgenezende vermogen ondersteunen. Het subtiel afstemmen op mensen en situaties is een kwaliteit waar ze dankbaar gebruik van maakt in haar begeleiding. Naast het geven van klankbehandelingen integreert zij Pansori Living Sound in haar zanglessen.
Ada is zangeres en zangpedagoog in Amersfoort. Ze is geboeid door de werking van klank en trilling op het bewustzijn. Haar persoonlijke ontwikkeling is gegaan via verschillende opleidingen en trainingen.

www.adakluck.nl
@: info@adakluck.nl
Esther Putter  

Esther Putter heeft ervaring met niet aangeboren hersenletsel (bijvoorbeeld door ongelukken, hersenbloedingen), tinnitus, stemproblemen en problemen met expressie in ruimere zin, pijnklachten en emotionele problemen.

Esther is ook docent aan de opleiding Pansori Living Sound, in Nederland, Hongkong en Taiwan. Behalve binnen Pansori is Esther werkzaam als concertzanger en zangpedagoog.

Esther woont en werkt in de Bilt (omgeving Utrecht).

www.estherputter.nl
@: eputter@casema.nl
Victor Schotanus  

Vanuit rust, vertrouwen, openheid, stilte, meditatie komen tot helende klanken.  De klank neemt de leiding en brengt je overal waar het nodig is. Ik stem me af en verzorg de klank (energie), jij zet deze energie in voor je heling. Zo ontstaat een mooie samenwerking met resultaat.  Regelmatig kan Reiki een aanvulling zijn.

@: victor.schotanus@gmail.com

Gelderland

Margriet Bloemhof  

Margriet Bloemhof hield zich lange tijd bezig met lichaamsgerichte disciplines als ki-aikido, yoga, ki-heling en massage. Tijdens de Pansori opleiding ontstond bij haar een fascinatie voor de klank en de beleving daarvan. Zij begeleidt kleine, doorgaande groepen waarbij haar benadering vooral een experimentele is. Incidenteel zingt zij met en voor individuele cliënten. Belangstellenden zijn van harte welkom in Zutphen (nabij station).

@: margrietbloemhof@telfort.nl
T: 0575-785811 of 06-44076030
Eef van Leeuwen  

Eef geeft meerdaagse individuele retraites waarin ze o.a. cranio-sacrale therapie in combinatie met stem en klank gebruikt. Ze is o.a. geïnteresseerd in het werken met niet aangeboren hersenletsel in combinatie met cranio. Eef heet U welkom op een monumentale boerderij in een eigen appartement op een heerlijke plek in de Achterhoekse natuur. Natuurlijk bent u bij verblijf elders ook welkom voor behandelingen met stem, cranio of beiden.

www.erveveldink.nl
@:
erve.veldink@xs4all.nl T: 0545-261448
Elise te Woerd  

Muziek, in het bijzonder stem en zang, én kinderen lopen als een rode draad door mijn leven. Een leven waarin de nodige crises (de beste leermeesters!) niet ontbraken. Ik begeleid graag mensen die persoonlijk willen groeien, iets moois van hun leven willen maken en bereid zijn obstakels op hun weg als kansen te zien. Ik ben orthopedagoge van origine en heb me ook muzikaal geschoold. Pansori is een prachtige aanvulling bij het begeleiden van mensen naar een groter en dieper bewustzijn. Voor kinderen is het een mooie manier om te ontspannen, alle eisen van buitenaf even te parkeren en weer bij zichzelf te komen. En babies stoppen menigmaal met huilen als ze op deze manier worden toegezongen.

www.elisetewoerd.nl
@:
info@elisetewoerd.nl

Friesland

Monique Suring  

Monique heeft altijd een fascinatie voor Klank gehad, ze is als zangeres en koordirigent daar altijd mee bezig geweest, maar herkende in de muziekwereld maar heel zelden het besef dat Klank een entiteit is, niet iets wat je als musicus “maakt”.

Dit vond ze wel bij de opleiding PLS van Yvonne de Bruijn, en dat voelde als thuiskomen.

Monique zingt veel voor mensen, zowel voor fysieke als psychische klachten. Het besef dat de Klank leidend is in een sessie, en de cliënt en degene die zingt de verantwoordelijkheid hebben om daarmee aan de slag te gaan, maakt het Pansori-zingen tot een gezamenlijk en verrassend proces.

@: msuring@xs4all.nl
0561-769049

Noord Brabant

Louise van Hoeven  

Met als basis HBO-MW (specialisatie vrouwenhulpverlening) ben ik
me door de jaren heen gaan verdiepen in verschillende holistische benaderingen om mensen te ondersteunen in hun groei- en bewustwordingsproces.

Naast vrouwen, heb ik in mijn werk ervaring opgedaan met jongeren, echtparen en ouderen.

PLS is een nog subtielere manier om het bewustzijn te vergroten en
een heel zachte manier om pijnlijke ervaringen te verwerken en een heler mens te worden.

www.louisevanhoevenklanktherapie.nl
@: info@louisevanhoevenklanktherapie.nl

Frankrijk

Yvonne de Bruijn  

Yvonne de Bruijn is gefascineerd door de werking van de klank van de menselijke stem. Deze fascinatie leidde tot de ontwikkeling van Pansori Living Sound.
Zij is oorspronkelijk opgeleid als Hakomi-psychotherapeut, volgde de opleiding Voice Movement Integration and Bodywork practice en studeerde klankgeorienteerd zingen aan het Lichtenberger Instituut in Duitsland. Zij is lid van en gecertificeerd door ISMETA – International Somatic Movement and Therapy Association in New York.

Yvonne woont en werkt in Frankrijk en geeft op aanvraag sessies via Skype

www.pansori-network.org
@: pansori.sound@gmail.com